Nieuws

14 mei

Op maandag 14 mei 2018 nam staatssecretaris van SZW mevrouw Tamara van Ark het ‘Addendum Leidraad Preventief Medisch Onderzoek Gevaarlijke Stoffen’ in ontvangst. Dit document helpt bedrijfsartsen en arbeids­hygiënisten goed te adviseren over een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) voor werknemers die met gevaarlijke stoffen werken

30 april

NVAB-voorzitter Gertjan Beens werkte mee aan een interview met Mijn Zakengids* over de noodzaak van een passend verzuimbeleid. Beens benadrukt daarin het belang van het tijdig inschakelen van de bedrijfsarts: “In sommige gevallen, zoals psychische klachten, is het zinvol om vroegtijdig een bedrijfsarts in te schakelen."

26 april

Een ruime Kamermeerderheid stemde gisteren in met twee amendementen die de schadelijke gevolgen van het publiceren van tuchtmaatregelen beperken. Publicatie van berispingen en boetes zal niet meer standaard plaatsvinden en bij publicatie zal meer contextinformatie komen. De KNMG maakt zich hier al langer hard voor. 

26 april

Op vrijdag 20 april werd het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie opgericht. Het kennisconsortium biedt een infrastructuur voor kennisontwikkeling en -verspreiding over destigmatisering en sociale inclusie van mensen met psychische aandoeningen. De NVAB neemt, net als ruim 30 andere partijen, deel aan het consortium. 

Abonneren op Nieuws

Agenda

31 mei 2018

63ste Wetenschappelijk Jaarcongres (2 dagen)

Het thema is 'Preventie naar een andere DiMENSie'

27 september 2018
08 november 2018

Najaars-ALV

04 april 2019

Voorjaars-ALV

07 november 2019

Najaars-ALV

NieuwsBrief

Laatste tweets