Bedrijfsgeneeskundige dagen 2017

De bedrijfsarts, kompas naar de toekomst 

Dit jaar organiseerde de Commissie Nascholing NVAB (CNN) de 62ste editie van de Bedrijfsgeneeskundige Dagen. Jan Willem Peeters (voorzitter CNN) en Jurriaan Penders (voorzitter NVAB) waren de gastheren.  

Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni was Hotel en Congres-centrum Papendal in Arnhem ook dit jaar toneel van het NVAB-jaarcongres. Gedurende twee dagen passeerden diverse sessies, workshops en sprekers de revue.

Programma 

Het congres stond in het teken van ‘De bedrijfsarts, kompas naar de toekomst!' Dit thema kwam op verschillende manieren aan bod. Een greep uit het programma:
De heer M.P. van Gastel (kwartiermaker in opdracht van SZW) over de toekomst van de instroom in de opleiding tot bedrijfsarts, de Autoriteit Persoons-gegevens ging in op de privacy van (zieke) werk- nemers, en Menno de Bree (docent medische ethiek en filosofie UMCG) legt uit waarom werk niet gelukkig maakt.
 

 

 

Verder gaf een aantal ambassadeurs van de campagne bedrijfsartsworden.nl hun visie op het vak en de toekomst. En Lucien Engelen (REshape Center Radboudumc) ging in op de rol die bedrijfsartsen kunnen spelen bij innovatie, technologie en empowerment.

Ook kwamen internationale sprekers aan het woord: Marianne Cloeren uit de Verenigde Staten en Thomas Kraus uit Duitsland. Tom Brandon schetst de samen- werking tussen sportartsen en bedrijfsartsen. De slotpresentatie op vrijdag 9 juni werd verzorgd door psychiater Bram Bakker.

Op beide dagen kon bovendien gekozen worden uit elf parallelsessies over klinische, juridische en bedrijfs-geneeskundige onderwerpen. Daarnaast leverden onderzoekers op het gebied van arbeid en gezond- heid wetenschappelijke bijdragen
 
 
Deze 62ste editie van de BG-dagen werd mede mogelijk gemaakt door Condite, advies bij ziekteverzuim